Hvad læser Mads L. Brynnum

Af Helen Bruus-Rokkjær

Billede af Mads L. Brynnum

Mads L. Brynnum (født i 1979) beskriver sig selv som spildesigner, forfatter, komiker, far. Han har en bachelor i teatervidenskab fra Københavns Universitet og han har vundet DM i stand-up. Ud over det er han også indimellem radiovært og i det hele taget en mand med mange talenter. Af bøger har han blandt andre skrevet 'Nattevandreren' og 'Fimbulvinter'.
 

Hvad læser eller lytter du til lige nu?

Jeg har lige genlæst hele Stormlight Archive 1-4 for så at læse femmeren. Det er godt 6000 sider, men de er nemme at læse og super spændende, så det har været et godt genbesøg. Men er desværre lidt lunken på femmeren. Sanderson laver imponerende verdener, men der er lidt for meget world explaining og lidt for lidt karakterer i den seneste bog. Jeg er også i gang med Vi andre bor her bare af Patrick Ness. Jeg spillede for nylig en rollespilsversion af historien og det var vildt fedt og sjovt. Den har også en klar Buffy-vibe, og det er min favorit tv-serie, så det passer mig ret godt. 

 

Hvad betyder læsning for dig? 

Jeg elsker at forsvinde ind i bøger og jeg elsker historier. Så forfatter har været mit drømmejob siden jeg var helt lille. Jeg har også mange bøger jeg vender tilbage til. Der er noget fantastisk i at lægge mærke til nye detaljer eller at vide, at lige om lidt så kommer den der sekvens, man har glædet sig til. 

 

Hvilke 3 bøger vil du anbefale til andre?

Hvis man kan lide fantasy, så er Robin Hobbs Farseer-trilogi et must. Hendes verden er spændende og magien er farlig og, nåja, magisk. Men det bedste er hovedpersonen som er fuld af fejl og facetter. Og det er i høj grad en serie bøger hvor genlæsninger afslører nye nuancer. Alle bør også læse noget af Kurt Vonnegut – han har en vidunderlig stemme som forfatter og kan være både utroligt sjov og meget trist. Et godt eksempel er Slagtehal 5 som blander science fiction med bombningen af Dresden under Anden Verdenskrig. (Den findes også som tegneserie.) Og endelig skal man huske at genlæse Brødrene Løvehjerte mindst en gang hver andet år. Det er en brutal, men også meget smuk historie, og Astrid Lindgren skriver blændende godt. 

 

Hvad er dit tilflugtssted?

Jeg behøver ikke et tilflugtssted for at læse. Jeg kan læse i en lænestol, ved spisebordet, over morgenmaden, i toget og alle mulige andre steder.  Det er læsningen der giver ro og transporterer mig til andre verdener – ikke stedet jeg sidder og læser. Og så finder jeg tit ro i at designe brætspil. Det der med at nørkle med et problem og finde på løsninger, ideer og små historier med pap, brikker og terninger er meget afslappende.